Er zijn nu zoveel mogelijkheden – vrijheid, studeren, wonen – en dat is fantastisch. Maar waarom heb jij dan nog geen carrière? Waarom heb je dan nog geen eigen huis? Waarom heb jij nog steeds geen studie afgemaakt terwijl iedereen al lang cum laude is afgestudeerd? Waarom heb je nog steeds geen idee wat je wil in het leven?

Simon Daniël Brommer, Nikki van Rossum, Tessa Jongeleen en Melle Berendse spelen “Happily Ever Afgestudeerd” – een voorstelling vol sketches en liedjes die komisch commentaar leveren op de verwachtingen van de huidige maatschappij.

Het zit stiekem in al onze hoofden: Voor je dertigste moet je een studie hebben gedaan, een baan hebben, een carrière bouwen, een huis, een partner, twee punt vijf kinderen en een hond. En dan kun je vanaf je dertigste als een gestroomlijnd zeilbootje door je leven glijden. Ja, zo werkt het niet. Maar hoe dan wel? Geen idee!

———————————————————————————————————————————————————————————————

Happily Ever Afgestudeerd is de eerste productie van het Jongemakerscollectief – een samenwerking tussen jonge, creatieve mensen, van acteur tot fotograaf, van muzikant tot fysiotherapeut – om voorstellingen, vlogs en alle andere vormen van kunst te maken die de verhalen van nu vertellen.